I backspegeln - 36 155 med mersmak på GS75

Måndag 20 november

Spikarna

På V86 förlorade bästa spiken, Sloppy Joe. Han galopperade dubbelt, men var ändå nära att hinna fram till seger. En moralisk vinnare. Lillspiken Couburg Hanover var bara bäst i ett billigt stayerlopp. På V75 vann bästa spiken Lionel N.O. enkelt. Efter en strykning var det givet att han skulle nå ledningen och när bästa hästen också hittar till ledningen är det givetvis toppchans. Lillspiken Aileron var däremot iskall. Han höll inte upp ledningen och tappade från rygg ledaren redan 1100 kvar, var troligen sjuk. På GS75 spikades Stoneisle Ocean. Hon var bara bäst från dödens till fina 30%. Vann gjorde också lillspiken Prediction som fick loppet "kört i halsen". På Stryktipset vann bästa spiken, Manchester United, enkelt sin match. 2 av 3 "lillspikar" segrade, plumpen var Hull som ledde till minut 89 innan kvitteringen kom. Totalt vann 8 av 10 spikar förra veckan, vilket är klart godkänt.

Käftsmällarna

Ingen käftsmäll vann eller var riktigt nära seger.

Systemen

Roligast var det på GS75. Där blev det full pott på det reducerade systemet och 36 155 kronor tillbaka. Det var med mersmak då tvåan i mål, Maintainability, fick stryk med ytterst liten marginal. Med henne hade vinsten tripplats. Där bakom fanns skrällstreckade hästar som gett nära 500 000 vid seger. I 5 av 7 lopp vann våra a-hästar. På V86 blev det sju rätt inom ram, på V75 bara fem rätt.

Noterat

Det blev bottenutdelning på Stryktipset och dubbeljackpot på lördag, dessutom är det jackpot på V86. För övrigt så känns det iskallt att V75 körs i Norge om det inte går att lita på att skoinformationen stämmer. Det, tillsammans med andra regler för galopp, hästar med halvrader och annorlunda voltstartssystem, gör att det är väl mycket hasard för vår smak. De praktiska startlistor som under många publicerats på Storavinster.se har tyvärr fått utgå och som det ser ut återkommer de inte inom överskådlig framtid.

TR Media

TR Media är mediehuset som är bäst på trav.
Nu bygger vi ett mediehus med en portfölj av starka varumärken och innovativa digitala produkter.

Travögat

Snabbaste vägen till alla rätt! Nu kan du köpa unika tips från en av Sveriges bästa travspelare.

www.travogat.se

Spelvärde

Tips till V75, V86, Grand Slam 75, V64 och V65 av Sveriges främsta tipsters och travanalytiker. Vi spelar för att vinna stort!

www.spelvarde.se

Travfakta

Proffsens verktyg. Nu för dig! Inom travet är kunskap pengar. Här på Travfakta.se finns källan till kunskap.

www.travfakta.se

Travronden

Vi älskar trav och är Sveriges ledande tidning med fokus på travsport. Travronden vann tipsligan både 2015 och 2016.

www.travronden.se

Jokersystemet

Lär dig spela reducerat och öka dina vinstchanser! Sveriges största och bästa reduceringsverktyg för spel på trav!

www.jokersystemet.se

Storavinster

Sajten för dig som vill spela med statistiken i ryggen.

www.storavinster.se

Mile Media

Content Marketingbyrån för travet. Kostnadseffektiva och smarta lösningar som ligger i framkant i alla mediekanaler.

www.milemedia.se

Breedly

Din nya avelstjänst från Travronden och Svensk Travsport.

www.breedly.com